Acasa » Despre JCI Baia Mare

Despre JCI Baia Mare

Despre JCI Baia Mare

JCI Baia Mare a fost fondata la sfarsitul anului 2010 si este prima organizatie de acest gen din Baia Mare, urmarind sa promoveze pe plan local misiunea si valorile JCI International. JCI Baia Mare a fost fondat de Nicolae Ontiu (One-IT.ro), Alexandru Stupar (ASTINVEST), Gabriela Ontiu (Publicom), Adrian Dan Pop (Andana Pan) si Radu Negulescu (Loading Media).

JCI Baia Mare s-a remarcat pe plan local printr-o serie de evenimente de un real succes, dintre care amintim doua evenimente Business Networking Event si un eveniment Business Cocktail Party. La aceste evenimente au participat in total peste 200 de persoane, reprezentanti de marca ai mediului de business din Baia Mare.

Despre Junior Chamber International

Junior Chamber International (JCI) este cea mai importantă organizaţie internatională a tinerilor lideri şi antreprenori cu vârsta cuprinsă între18 şi 40 de ani.

Având peste 200.000 de membri activi în peste 120 de tări şi milioane de alumni, care se implică în numeroase proiecte şi programe de dezvoltare, JCI militează pentru implicarea tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţii lor.

Începuturile JCI

JCI a apărut acum 90 de ani în SUA ca un club de networking şi dans creat de tineri care îşi doreau să schimbe în bine comunitatea locală. Dimensiunea internaţională a venit după al doilea război mondial, acum 63 de ani, când JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanistă şi de înţelegere între culturi: “societăţi mai bune create de către lideri mai buni”.

Peste tot în lume, membrii JCI sunt tineri antreprenori, liber-profesionişti, decidenţi la cel mai înalt nivel sau de nivel mediu cu funcţii administrative sau politice, sau manageri şi directori de departamente din companii şi din mediul academic.

Viziunea JCI

JCI aspiră spre statutul de cea mai importantă reţea globală de tineri cetăţeni activi: lideri, antreprenori şi profesionişti.

Misiunea JCI

JCI este o platformă care le permite tinerilor antreprenori, lideri şi profesionişti să contribuie la producerea de schimbări pozitive în societate prin dezvoltarea de proiecte în care îşi pot promova abilităţile de Leadership, capacităţile Antreprenoriale, Responsabilitatea Socială şi Valorile personale.

Printre cei mai cunoscuţi membri seniori ai JCI (numiţi senatori) îi menţionăm pe:

o Foştii preşedinţi ai SUA: J.F. Kennedy, Gerald Ford,
o Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton;
o Fostul preşedinte al Republicii Franceze: dl.Jacques Chirac
o Jan Bielecki, Prim-ministru al Poloniei
o Kofi Annan, fost Secretar General ONU;
o Keizo Obuchi, fost Prim-Ministru al Japoniei;
o Taro Aso – actual Prim-Ministru al Japoniei

JCI funcţionează în România din 2002 în Bucureşti (grupul de iniţiativă) şi din 2003 până azi -2010, s-a extins în 12 oraşe din ţară – Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Lugoj, Vaslui, Bacău, Oradea,Târgul Mureş şi acum în Baia Mare.

Oportunitatea de a fi membru JCI

Junior Chamber poate fi numită o organizaţie a oportunităţilor. Oportunităţile pe care le găseşti în Junior Chamber  sunt atât de numeroase încât ar fi necesară o viaţă întreagă să poţi profita de toate. La bază, există 5 arii de oportunităţi în JCI: Dezvoltarea Individuală, Dezvoltarea Managerială, Dezvoltarea Comunitară, Dezvoltarea Internaţională, Dezvoltarea prin Afaceri.