Comunicate de presa

Evenimente

Info

Noutati

Proiecte

Acasa » Noutati

JCI Baia Mare interactioneaza cu succes pe plan international

vineri, 13 mai 2011

Colegul nostru Adrian Dan Pop are pentru acest an in atributie in special trezoreria clubului si internationalismul.

Despre internationalism dorim sa va vorbim iar structura aleasa va evidentia mai multe si diverse tagii din evolutia JCI.

Ultimele 3 luni petrecute intr-un proiect international in estul Europei, in principal Moldova, Ukraina si Rusia a adus o experienta inedita si pentru organizatia JCI Baia Mare.

JCI Kiev este cea mai importanta organizatie din Ukraina alaturi de alte organizatii precum Odessa, Cernauti sau L’viv.

Fiind o organizatie matura are multe proiecte in desfasurare iar profitand de prezenta colegului nostru acolo a fost implicat in sustinerea parteneriatelor dintre JCI Kiev si primaria orasului in viitoarele proiecte sociale.

Un alt department foarte activ este cel de business, unde membrii JCI ocupa pozitii cheie in recrutare de TOP Management si Investitii de capital.

Tot in Ukraina am avut placerea de a afla ca o noua organizatie JCI si-a pus bazele la Chisinau iar acest lucru a fost posibil datorita cooperarii JCI Iasi si JCI Odessa.

Dezastrul din Japonia ne-a facut pe toti sa ne indreptam privirea spre acel colt de lume.

Organizatiile JCI din Tokyo au dezvoltat annual un buget de peste 4 milioane euro si frecvent ofereau granturi pentru proiecte inedite oriunde in lume.

Acum era randul nostru sa ii sprijinim si sa ii ajutam sa treaca peste necazuri.

Mesajul celor din Japonia a fost foarte direct: “Singurul lucru de care nu avem nevoie acum, sunt banii. Dar un support moral este mai mult decat binevenit.”

Astfel mesaje precum  ”Cheer Tohoku” au facut inconjurul lumii.

In Moscova, senatorii JCI Rusia formeaza o locomotiva pentru tinerii organizatiei. Tineri la suflet dar undeva in jurul varstei de 50 de ani acestia primesc oaspetii Junior Chamber International de pretutindeni.

Va putem spune despre nivelul la care isi desfasoara activitatea ca este foarte inalt si divers: de la case de discuri, companii IT pana la constructori.

Iar despre nivelul acestora? Un exemplu ar fi constructii de peste 1 milion mp annual.

Despre hobbi-urile acestora?  Colectionarea de timbre de aur… etc..

Despre parteneriatele lor ? Banca Nationala a Rusiei, Opera din Moscova, etc…

JCI are un supporter apropiat in persoana lui Garry Kasparov – de 12 ori campion mondial la Sah si granturile pe care acesta le pune la dispozitie.

Periodic au loc conferinte regionale, europene sau mondiale unde membrii JCI de pretutindeni au ocazia de a se cunoaste si a dezvolta parteneriate.

O echipa mai tanara dar de care cu siguranta s-a auzit: JCI Estonia.

Stim cu totii ca Let’s do it, Romania! a pornit din Estonia dar ce nu este foarte cunoscut este faptul ca a pornit chiar de la tinerii din JCI  Estonia.

Nu stim exact nivelul de implicare pentru Let’s do it, Romania! 2011 dar la curatenia mondiala din 2012 cu siguranta vom da tot ce putem pentru reusita proiectului in Maramures.

Motto-ul zilei :

“Daca vrei sa mergi repede, mergi singur. Daca vrei sa mergi departe, mergem impreuna.”

 

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.