Comunicate de presa

Evenimente

Info

Noutati

Proiecte

Acasa » Comunicate de presa, Noutati

JCI Baia Mare a organizat primul Business Networking Event

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Cea mai importantă organizaţie internaţională a tinerilor lideri şi antreprenori: Junior Chamber International (JCI), nou inaugurată în Baia Mare, a organizat ieri primul Business Networking Event (BNE), la care au participat 26 de tineri antreprenori băimăreni.

Scopul acestui eveniment a fost de a aduce la cunoştinţa băimărenilor conceptul JCI şi de a dezvolta diferite relaţii de colaborare între participanţii evenimentului. Astfel, în cadrul întâlnirii, prin sesiunea de networking, participanţii au avut ocazia să cunoască oameni de afaceri ce activează în domenii diferite, fapt ce creează cadrul unor posibile colaborări între aceştia.

“În 2010 JCI Romania şi-a dorit extinderea reţelei de organizaţii locale în oraşe cu o puternică activitate antreprenorială şi de leadership, Baia Mare fiind unul dintre centrele importante neatinse încă de spiritul JCI. În calitate de project manager pe regionalism în zona Ardeal, am oferit alături de colegii mei din JCI Cluj suportul logistic pentru desfăşurarea primului eveniment JCI, respectiv un Business Networking Event. Tânăra echipa JCI Baia Mare a reuşit atragerea unor persoane deosebite în cadrul BNE, organizarea fiind la nivelul cerinţelor JCI. Ne bucurăm ca am găsit în Baia Mare un nucleu cu iniţiativă şi pasiune, care suntem convinşi că va realiza proiecte de calitate şi va continua tradiţia organizaţiei oferind tinerilor oportunităţi de dezvoltare pentru a realiza schimbări pozitive.” spune Victor Mihailescu, JCI Cluj.

“JCI, prin proiectele sale, are foarte multe de oferit tinerilor antreprenori şi profesionişti din întreaga lume iar prin filiala sa locală, JCI Baia Mare, aceste proiecte vor putea ajunge mult mai uşor în mediul de afaceri local, Baia Mare devenind o piaţă mult mai dinamică, în care se vor promova valorile JCI International. Astfel, tinerii antreprenori vor putea să îşi promoveze ideile şi proiectele mult mai uşor şi să primească sfaturi din partea unor antreprenori cu experienţă din mediul de afaceri local şi naţional, cu care JCI Baia Mare le va facilita comunicarea.” spune Alexandru Stupar, unul dintre membrii grupului de iniţiativă al JCI Baia Mare.

Participanţii primului BNE s-au arătat mulţumiţi:

“Am cunoscut multe persoane într-un timp scurt, multe posibilităţi de colaborare, am avut posibilitatea de a ne reprezenta afacerea”, participant BNE

“Organizaţia JCI constituie un punct extraordinar de lansare pentru tinerii lideri şi anteprenori din Baia Mare. Beneficiile sunt multiple, de la cunoaşterea unei echipe de oameni valoroşi, gata de acţiune, bine informaţi şi cu calităţi de lideri, până la formarea unor legături de prietenie şi petrecerea unui timp valoros împreună. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să particip la acest eveniment, să intru în contact cu aceşti oameni, felicit iniţiativa membrilor fondatori JCI Baia Mare şi aştept cu nerăbdare primele proiecte”, participant BNE

Membri fondatori ai JCI Baia Mare sunt:

Nicolae Onţiu: Business Manager One IT
Alexandru Stupar: CEO & Software Arhitect  SMSLink.ro
Gabriela Onţiu: Business Manager Publicom  Advertising
Adrian Dan Pop: Director Economic Andana Pan
Radu Negulescu: Manager General  Loading Media

Despre Junior Chamber International

Junior Chamber International (JCI) este cea mai importantă organizaţie internatională a tinerilor lideri şi antreprenori cu vârsta cuprinsă între18 şi 40 de ani.

Având peste 200.000 de membri activi în peste 120 de tări şi milioane de alumni, care se implică în numeroase proiecte şi programe de dezvoltare, JCI militează pentru implicarea tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţii lor.

Începuturile JCI

JCI a apărut acum 90 de ani în SUA ca un club de networking şi dans creat de tineri care îşi doreau să schimbe în bine comunitatea locală. Dimensiunea internaţională a venit după al doilea război mondial, acum 63 de ani, când JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanistă şi de înţelegere între culturi: “societăţi mai bune create de către lideri mai buni”.

Peste tot în lume, membrii JCI sunt tineri antreprenori, liber-profesionişti, decidenţi la cel mai înalt nivel sau de nivel mediu cu funcţii administrative sau politice, sau manageri şi directori de departamente din companii şi din mediul academic.

Viziunea JCI

JCI aspiră spre statutul de cea mai importantă reţea globală de tineri cetăţeni activi: lideri, antreprenori şi profesionişti.

Misiunea JCI

JCI este o platformă care le permite tinerilor antreprenori, lideri şi profesionişti să contribuie la producerea de schimbări pozitive în societate prin dezvoltarea de proiecte în care îşi pot promova abilităţile de Leadership, capacităţile Antreprenoriale, Responsabilitatea Socială şi Valorile personale.

Printre cei mai cunoscuţi membri seniori ai JCI (numiţi senatori) îi menţionăm pe:

o Foştii preşedinţi ai SUA: J.F. Kennedy, Gerald Ford,

o Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton;

o Fostul preşedinte al Republicii Franceze: dl.Jacques Chirac

o Jan Bielecki, Prim-ministru al Poloniei

o Kofi Annan, fost Secretar General ONU;

o Keizo Obuchi, fost Prim-Ministru al Japoniei;

o Taro Aso – actual Prim-Ministru al Japoniei

JCI funcţionează în România din 2002 în Bucureşti (grupul de iniţiativă) şi din 2003 până azi -2010, s-a extins în 12 oraşe din ţară – Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Lugoj, Vaslui, Bacău, Oradea,Târgul Mureş şi acum în Baia Mare.

Oportunitatea de a fi membru JCI

Junior Chamber poate fi numită o organizaţie a oportunităţilor. Oportunităţile pe care le găseşti în Junior Chamber  sunt atât de numeroase încât ar fi necesară o viaţă întreagă să poţi profita de toate. La bază, există 5 arii de oportunităţi în JCI: Dezvoltarea Individuală, Dezvoltarea Managerială, Dezvoltarea Comunitară, Dezvoltarea Internaţională, Dezvoltarea prin Afaceri.

Pentru mai multe informaţii:
Gabriela Onţiu, tel.: 0727 894 804
Adrian Dan Pop, tel.:0740 207 969
info@jci-baiamare.ro
www.jci.ro

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.